Want your
own Fotopage?






 
Hani Romiza's FotoPage

By: Hani Romiza Harun

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Wednesday, 11-Jun-2008 00:20 Email | Share | Bookmark
Jalan-Jalan ke Langkawi, geopark Malaysia

My family dalam Van teksi
Nurul, Rania & Ammar dalam ferry
Julia & atuknya
Ammar & busunya
Ammar & abahnya di hotel
Me & hubby
Tempat pemprosesan gamat
Nurul yang bulat
Kami jadi kerdil
Pantai Tanjung Rhu
Nurul posing bergaya
Nurul & her bestfriend
Taman burung
Nurul & parrots
Hubby
Rania cari cengkerang...
Last week 1/6 - 3/6 pergi holiday ke Langkawi. Semua satu family pergi except for Oya coz die still dalam gangstarz. I bawak my husband's youngest sister, Nurul. Seronok tak terkira, especially bab shopping. Yang paling best tu, our hotel di dalam shopping complex free duty, ape lagi kerja memborong coklat. Langkasuka hotel, I recommend this hotel, coz the hotel rate not too expensive & you can buy anything just nearby the hotel. Lagipun bukan nak tidur sangat, yang paling penting dapat berjalan-jalan di Langkawi. Nak makan pun senang, depan hotel or dalam shopping complex. Yang paling-paling bestnyeee, semuanye di support oleh Abah....daripada minyak kereta, tol dan semuanye lahhhh....cuti free jelah kiranye ni, cuma nak bershopping tu, kenalah keluar duit sendiri....

Paling best nye, hubby belikan cooker vision yang paling besar & 1 set of corning ware consist of 3 different size of cooker. Seronok nyeee...thank you abang! I memang dah ade 1 set vision, yang ade 3 different size of cooker. Tapi kat Langkawi memang murah gilerrrr....kalau biasanye kat KL, one vision cooker, yang size sederhana dalam RM200 plus, tapi kat Langkawi, 3 cooker boleh dapat dalam harga RM200 jeee...Sesiapa yang giler memasak or memang minat kumpul barang2 dapur, Langkawi lah syurga nyeee...Banyak tempat2 shopping pinggan mangkuk ni. I paling suka pergi Hj Ismail Group & Idaman Suri....syurga pinggan mangkuk....hahahaha

Too many things happened before we reached jeti Kuala Perlis...cerita selanjutnye boleh tengok kat http://sy7.blogspot.com.

Second day, Abah sewa van teksi with driver & the driver bawak we all jalan-jalan. At that day we planned to go to the cable car, unfortunately, hujan turun dengan lebatnyeeee....so we all pergilah tempat2 lain. Ingat nak masuk Underwaterworld, tapi too expensive, RM38 for adult, Aquaria KLCC pun RM24 je, tapi lagi canggih, so we all decided not to go, just jalan2 kat shopping complex kat situ. My sister, Syali bought one bottle of perfurme, same with her husband. Memang murahlahhh...tapi I'm not interested......

Before underwaterworld, we went to Kilang memproses minyak gamat, habis jugaklah dekat RM50 beli minyak gamat. After that we all went to Taman Burung & Galeria Perdana (rumah di mane ditempatkan semua hadiah2 yang diterima oleh Tun Mahathir semasa beliau berkhidmat sebagai PM). I memang sanjung Tun ni, one of my idols...

Last sekali, we all pergi Idaman Suri & jalan2 di pekan Kuah....ape lagi shopping sakan lahhhh...Mak paling banyak beli barang, sampai pening Abah nak fikir camne nak masuk dalam kereta. Mak...mak...bile lagi nak mengetuk Abah....hahahaha

Memang letih sebab we all drove all the way to Langkawi...tapi seronok, tengok sawah padi terbentang luas dalam perjalanan........Bak kata husband I , kita patut bersyukur dengan negara kita, hijau....je mata memandang, nak di bandingkan dengan negara2 middleeast, mase die belajar kat sane, padang pasir je lah....



Amboi....happynye....


Amboi....gemuknyeee aku...


Amboi...happy nyee korang...


Amboi...bulat betul Nurul....


Buat ape tuu...Baby...!



View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2014.

ns4008229.ip-198-27-68.net